Україна

РФ зробила Великдень криваво-червоним – Зеленський

РФ зробила Великдень криваво-червоним - Зеленський

Зеленський записав відеозвернення

Росіяни свідомо знищують життя навіть у найбільше православне свято. Український президент засумнівався, що цих людей можна назвати християнами.

 

Цього року війська РФ зробили Великдень в Україні не формально червоним днем ​​у календарі, а червоним від крові. Про це у відеозверненні у понеділок, 25 квітня, заявив президент Володимир Зеленський.

 

“Росії пропонувалося пасхальне припинення вогню. Але православний світ побачив, що для російських загарбників Великдень нічого не означає. Це для них просто червона дата в календарі, для якої потрібні спеціальні слова, спеціальна поведінка, але не те, що називається вірою, і не те, що називається в християнстві добром. Російська армія зробила цей Великдень червоним не тільки формально в календарі, а й червоним від крові. Християни такого б не зробили, маючи можливість встановити мир”, – сказав Зеленський.

 

Він підкреслив, що тримати свічку в храмі ще не означає бути християнином, їсти і навіть святити паски щороку мало, щоб бути людьми, бути християнами.

 

Зеленський зазначив, що РФ “привітала” Україну з Великоднем повітряною загрозою майже на всій території держави, а також ракетним ударом у Кременчук Полтавської області. Президент наголосив, що немає такої військової загрози, від якої цей удар міг би убезпечити Росію.

 

“Це просто свідоме знищення життя в Україні, знищення, яке не припинилося навіть у найбільше православне свято. То чи християни ці люди?” – додав глава держави.

 

Він поінформував, що протягом учорашнього дня російські війська обстрілювали українські міста та громади, зокрема Чугуїв Харківської області. Президент нагадав, що в результаті російських атак убито двох дітей – дівчатка 5 та 14 років.

 

Зеленський також підкреслив, що християни не відмовлялися б відкривати гуманітарні коридори з Маріуполя, не знімали б в окупованих районах України пропагандистські репортажі про роздачу нібито гуманітарних великодніх наборів, не організовували б жорсткий окупаційний режим на захоплених територіях у Запорізькій та Херсонській областях, де людей катують, утримують у заручниках, не дають залишати окуповані території, погрожуючи смертю.

 

 

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button