Україна

РФ зосередила зусилля на Лисичанську – Генштаб


РФ зосередила зусилля на Лисичанську - Генштаб

Противник безуспішно намагається взяти під контроль ділянку автодороги Бахмут-Лисичанськ. Також ворог активізував бойові дії на Краматорському напрямку.

Окупанти зосередили свої основні зусилля на оточенні українських захисників під Лисичанськом. Про це вранці у п’ятницю, 1 липня, повідомили у Генштабі ЗСУ.

Так, на Лисичанському напрямку війська РФ обстрілюють позиції захисників України зі ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Сіверськ, Білогорівка, Лисичанськ та Вовчоярівка. Окупанти намагалися взяти під контроль ділянку автодороги Бахмут – Лисичанськ, але успіху не мали.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках ситуація істотних змін не зазнала. На останньому ворог здійснив артилерійські обстріли в районах населених пунктів Грем’яч, Михальчина Слобода, Колос Чернігівської області, Старикове та Атинське Сумської області.

На Харківському напрямку противник зосередив угруповання військ Західного військового округу, здійснює оборону раніше зайнятих рубежів, систематично обстрілює підрозділи Сил оборони України для сковування їхніх дій. Так, з артилерії обстріляно райони населених пунктів Базаліївка, Верхній Салтів, Норцівка, Чепіль, Дмитрівка, Барвінкове, Велика Бабка та Пришиб.

На Слов’янському напрямку війська противника продовжують ведення оборони, перегруповуються та намагаються покращити тактичне становище. Агресор здійснив артилерійські обстріли позицій наших військ неподалік Долини, Мазанівки, Дібровного, Грушувахи, Адамівки, Гусарівки та Іванівки. Водночас ворог активізував бойові дії на Краматорському напрямку.

На Бахмутському напрямку противник обстрілює з артилерії райони населених пунктів Берестове, Яківлівка, Майорська та Вугледарської ТЕС, намагається покращити тактичне становище у напрямку населеного пункту Покровське, успіху не має.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках війська РФ здійснювали обстріли позицій ЗСУ зі ствольної та реактивної артилерії вздовж лінії зіткнення.

На Південнобузькому напрямку противник продовжував обстріли з мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Потьомкіне, Березнегувате, Партизанське, Киселівка, Шевченкове, Таврійське. Вів повітряну розвідку БПЛА. У готовності до завдання ракетних ударів по об’єктах на території України ворог продовжує утримувати три носії високоточної зброї.

Нагадаємо, напередодні увечері у Генштабі повідомили, що ворог має успіх у районі НПЗ Лисичанська. Перед цим у Генштабі заявляли, що ЗСУ не планують йти з Лисичанська. Виконуються завдання щодо оборони міста.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button