Україна

РФ зосередила основну міць на Луганщині – розвідка Британії

РФ зосередила основну міць на Луганщині – розвідка Британії

Фото: facebook.com/mod.mil.rus

Російський військовий

Російські наземні операції залишаються вузькоспрямованими і зараз сили скеровані на захоплення Сєвєродонецька.

 

Російські війська сконцентрували основну вогневу міць у невеликому секторі Луганської області. Про це йдеться у звіті Міноборони Великої Британії, опублікованому 1 червня.

 

“Російські наземні операції залишаються вузькоспрямованими, а вся вогнева міць зосереджена в невеликому секторі Луганської області. На вулицях Сєвєродонецька 30-31 травня активізувалися бої, російські сили просувалися все ближче до центру міста. Більше половини міста, ймовірно, зараз окуповано російськими силами, чеченськими бойовиками”, – уточнила британська розвідка.

 

Зазначається, що за межами Донбасу Росія продовжує завдавати ракетних ударів великої дальності по об’єктах інфраструктури по всій Україні.

 

У військовому відомстві додали, що після блокади портів у Чорному морі є критично важливим для України сполучення з Румунією.

 

Фото: twitter.com/DefenceHQ

 

Нагадаємо, Сєвєродонецьк та Лисичанськ – останні великі населені пункти Луганської області, які перебувають під контролем України. 1News розбирався, чому Росія кинула на їх захоплення величезні сили і як розвиватиметься ситуація на сході.

 

 

 

Новости от 1News в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button