Україна

РФ знищила енергооб’єкт, який забезпечував Херсонщину світлом


РФ знищила енергооб єкт, який забезпечував Херсонщину світлом

Наразі Укренерго розробляє схеми живлення Херсонської області із сусідніх двох областей.

Війська РФ знищили енергетичний об’єкт, який забезпечував енергопостачання всього правобережжя Херсонської області та значної частини Миколаївської області. Про це у понеділок, 14 листопада, повідомив голова Укренерго Володимир Кудрицький на своїй сторінці у Facebook.
 
Він зазначив, що були підірвані два автотрансформатори, кожен вагою 250 тонн.
 
“Зал релейного захисту, компресорна, акумуляторна – що на думку терористів не зробили вибухи, додатково розстріляно і розтрощено. Кілька гектарів наслідків безсильної злоби окупантів перед втечею з правобережжя Херсонщини. Підла орда, яка вміє лише руйнувати”, – написав він.
 
Кудрицький повідомив, що зараз розробляються схеми запитування Херсонщини із двох сусідніх областей.
 
Також сапери обстежують високовольтні лінії, що проходять вздовж територій, де точилися важкі бої.
 
“Рівень замінованості там дуже високий. Працюємо обережно, але не втрачаємо жодної хвилини. Більша частина звільненої Херсонщини без світла з 6 листопада. Робимо все можливе, щоб за обраними резервними схемами заживити людей якнайшвидше”, – додав Кудрицький.
 
Він також повідомив, що необхідне обладнання вже прямує до України від системних операторів Польщі та Франції, які відгукнулися на прохання про допомогу.
 

 
 
Раніше повідомлялося, що ДТЕК обстежила 100 км пошкоджених електромереж на Херсонщині.
 
Нагадаємо, минулого тижня Херсон було звільнено від російських окупантів. Після цього у ДТЕК повідомили, що росіяни, які втекли, зруйнували всю енергетичну систему Херсона, і на її відновлення може піти місяць.

Новини от 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button