Україна

РФ змінила позицію щодо вступу України до ЄС

РФ змінила позицію щодо вступу України до ЄС

Фото: mfa.gov.ua

Росія вирішила виступити проти членства України у Євросоюзі

В Офісі президента відзначили ще один факт того, що будь-які заяви Москви не варті ні паперу, на якому вони написані, ні часу, витраченого на розмови з нею.

 

Позиція Росії щодо вступу України до Євросоюзу змінилася – тепер вона схожа на позицію щодо вступу України в НАТО. Про це в четвер, 12 травня, заявив зампостпреда РФ при ООН Дмитро Полянський в інтерв’ю британському онлайн-виданню UnHerd.

 

Як відомо, у ході переговорів із досягнення миру між Москвою та Києвом російська сторона заявляла, що не буде проти членства України в ЄС у разі її відмови від вступу до НАТО – позаблоковий статус України називали у Кремлі однією із цілей так званої “спецоперації”.

 

В Офісі президента України вже відреагували на заяву російського дипломата, наголосивши на лицемірстві російської влади.

 

“Класична лицемірна Росія. Ще вчора Кремль був проти України в НАТО, але не в ЄС, а тепер уже категорично проти ЄС. Це ще раз доводить, що будь-які слова Москви не стоять не лише паперу, а й часу на розмову. Хороша новина в тому, що світ більше не хвилює думка варварів і мародерів”, – написав у Twitter радник голови ОП та учасник мирних переговорів із Росією Михайло Подоляк.

 

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що Україні необхідно якнайшвидше отримати статус кандидата у члени Євросоюзу.

 

 



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button