Україна

РФ здійснила спробу наступу на Запоріжжі – Генштаб


РФ здійснила спробу наступу на Запоріжжі - Генштаб

Російські окупанти вели безуспішні наступальні дії в районі Роботиного. Сили оборони продовжують ефективно стримувати ворога.

Протягом минулої доби війська РФ завдали 30 ракетних та 52 авіаційних удари, здійснили 75 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях ЗСУ та населених пунктах. На фронті відбулося 50 бойових зіткнень, повідомив Генеральний штаб ЗСУ у ранковому зведенні 7 серпня.

Зазначається, що на Куп’янському напрямку українська армія тримає оборону, відбила атаки противника в районі східніше Петропавлівки Харківської області. 

На Бахмутському напрямку Сили оборони стримують ворога в районі північно-східніше Диліївки, на Авдіївському – відбили атаки в районі Авдіївки. 

На Мар’їнському напрямку ЗСУ продовжують стримувати наступ окупантів в районах Мар’їнки та Красногорівки. 

На Запорізькому напрямку російські війська вели наступальні дії в районі Роботиного, успіху не мав.

“Ворог продовжує зазнавати великих втрат, які всіма способами намагається приховати. Так, в тимчасово захопленому населеному пункті Чаплинка Херсонської області, на територію моргу з Херсонського напрямку прибули два вантажні автомобілі з тілами військовослужбовців армії РФ. Їх було поховано на двох локаціях”, – наголосили в Генштабі.

Українська авіація за минулу добу завдала десяти ударів по районах зосередження особового складу противника та чотирьох – по зенітно-ракетних комплексах.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили два пункти управління, два райони зосередження особового складу, два артилерійські засоби на вогневих позиціях та одну станцію радіоелектронної боротьби окупантів.

Нагадаємо, за даними на 6 серпня, РФ втратила в Україні 249 700 військових.

За дві хвилі атак ППО збила 30 ракет та 27 дронів

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button