Україна

РФ зазнає великих втрат під Авдіівкою – Зеленський


РФ зазнає великих втрат під Авдіівкою - Зеленський

Росія вже втрачає під Авдіївкою більше солдатів і техніки, ніж під Бахмутом, зазначив український президент.


Росія зазнає значних втрат серед техніки та особового складу на Авдіївському напрямку. Про це заявив президент Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні у вівторок, 14 листопада.

“Сьогодні на селекторі доповідали розвідка, головком, СБУ, міністр оборони. Загалом про ситуацію на фронті, конкретні напрямки. Снаряди, техніка, все для фронту. Авдіївка, Купʼянськ, Бахмут. Також південні напрямки. Дуже інтенсивні російські штурми, і особливо – на Донеччині”, – розповів глава держави.


Зеленський зазначив, що Росія вже втрачає під Авдіївкою і солдатів, і техніку швидше та масштабніше, ніж, зокрема, під Бахмутом. “Витримувати цей їхній натиск надзвичайно складно”, – додав президент.
 
Український лідер звернувся до військових і подякував кожному, хто тримає позиції та виконує бойові завдання.
 
“Чим більше російської сили буде знищено зараз під Авдіївкою, тим гірше для ворога буде загальна ситуація, загальний хід цієї війни”, – підкреслив він.
 
Нагадаємо, раніше Зеленський повідомив, що російські військові збільшили кількість штурмів біля Авдіївки, Купʼянська та на Донецькому напрямку.

За два тижні на сході України армія РФ втратила 4214 своїх військовослужбовців і 500 одиниць військової техніки. Сьогодні Сили оборони України збили черговий російський літак Су-25 під Авдіївкою. Це вже восьмий знищений російський літак на Авдіївському напрямку з 10 жовтня.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button