Україна

РФ застосовує в Україні зброю, яку отримала в обхід санкцій – Подоляк

РФ застосовує в Україні зброю, яку отримала в обхід санкцій - Подоляк

Фото: Офис президента

Радник голови ОП Михайло Подоляк

Цивільних в Україні було вбито з БМД-4. Компоненти та технології для цієї системи продані РФ однією з французьких компаній в обхід санкцій.

 

Росія застосовує проти України озброєння, яке отримала в обхід санкцій. Про це заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

 

“Маленьке авто французької марки. Сім’я намагалася евакуюватися, але була вбита дорогою нелюдами з Росії. Була вбита, як встановлено зараз, із французької зброї, проданої в обхід санкцій у 2015-му. Кожен у ЄС, хто намагається загравати з Росією, має бачити результат своїх дій”, – йдеться у повідомленні.

 

Зазначається, що цивільних було вбито з БМД-4, яку пізніше захопили Українські військові як трофей. Бойова машина вироблялася і стала на озброєння в 2015-2016 роках, вже після того, як на Росію наклали санкції у відповідь, які забороняли продавати агресору військові технології. Компоненти та технології для цієї системи продано РФ однією з французьких компаній.

 

Нагадаємо, Євросоюз закрив лазівку, яка дозволяла урядам країн ЄС експортувати зброю на десятки мільйонів євро до Росії. Це відбувалося, незважаючи на ембарго, яке набуло чинності у 2014 році після того, як РФ окупувала український Крим.

 

 

 



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button