Україна

РФ випустила по Україні понад три тисячі ракет


РФ випустила по Україні понад три тисячі ракет

Усіх, хто відповідальний за терор українських міст, буде притягнуто до відповідальності, заявив Зеленський.

 
Станом на 19:00 17 липня Росія застосувала проти України понад три тисячі крилатих ракет. Такі дані озвучив президент України Володимир Зеленський у ході відеозвернення за підсумками 144-го дня війни.
 

“Неможливо порахувати кількість артилерійських та інших снарядів, які були застосовані проти нашої країни та наших людей. Але точно можна притягнути до відповідальності всіх російських військових злочинців. Кожного з колаборантів. Усіх, хто відповідальний за терор. За все, що відбувається 144 дні і більше восьми років. Це буде зроблено”, – наголосив глава держави.
 
Також український лідер прокоментував заяву заступника голови Ради безпеки РФ Дмитра Медведєва про те, що у разі удару по Кримському мосту на Україну чекає “судний день”.
 
“Сьогодні з Росії прозвучала чергова не дуже твереза ​​заява про нібито “судний день” для України. Звичайно, ніхто не сприйматиме таке залякування. Але подивіться, наскільки цинічно говорити таке саме сьогодні – у чергову річницю знищення Росією в небі над українським Донбасом малайзійського Боїнга. 298 людей було вбито в очевидному акті тероризму. 80 дітей. Громадяни десяти країн”, – заявив Зеленський.
 
Він підкреслив, що вже тоді РФ йшла шляхом до статусу держави-терориста і спеціального трибуналу, який відбудеться щодо російської агресії проти України.
 
“Це для Росії буде судний день. І не в переносному значенні, не як гучний вислів, а буквально”, – резюмував президент України.
 
Нагадаємо, у ніч на 16 липня російські війська завдали ракетного удару по Дніпру. Жертвами атаки стали троє людей, ще 15 – отримали поранення.
 
Ворог випустив по місту шість ракет, чотири з яких перехопили сили ППО, а дві досягли цілі – удар припав на Південний машинобудівний завод. Пожежу на підприємстві гасили 38 годин.
 
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button