Україна

РФ використовує родичів полонених для поширення фейків – розвідка


РФ використовує родичів полонених для поширення фейків - розвідка

Для додаткового психологічного тиску ворог свідомо маніпулює умовами утримання українських полонених.

З боку Росії зросла кількість спроб використати родичів українських військовополонених для проведення дезінформаційних операцій. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

“Такі дії з боку окупанта побудовані на використанні найглибших людських почуттів: любові до близьких і спробі повернути їх додому. Близьких наших захисників спонукають їхати на територію ворожої держави, де вони стають легкою здобиччю пропагандистської машини та спецслужб країни-окупанта. Для додаткового психологічного тиску ворог свідомо маніпулює умовами утримання українських полонених”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначають у координаційному штабі поводження з військовополоненими, такі дії з боку рідних та близьких українських полонених не сприяють процесу звільнення, у багатьох випадках це навіть ускладнює переговори.

При цьому в штабі звертають увагу на те, що близькі полоненого, які приїхали на територію ворога, є інструментом для шантажу самих полонених і проведення інформаційних операцій проти України.

Раніше повідомлялося, що російські окупанти видають “газети” з фейковими новинами, які поширюються серед українських військовополонених.

Нагадаємо, у РНБО спростували фейки РФ про українських військових.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button