Україна

РФ видає вкрадені сільгоспбезпілотники за “хімічну зброю”

РФ видає вкрадені сільгоспбезпілотники за хімічну зброю

Фото: скриншот

Вкрадені російськими військовими агродрони українських фермерів

Російський окупант показав пропагандистському телеканалу вкрадені агродрони, заявивши, що це безпілотники для розпилення хімічної зброї.

 

Голова Всеукраїнської федерації власників безпілотників Тарас Трояк заявив, що російські військові викрали зі складу одного з їхніх клієнтів агродрони і тепер видають їх за “хімічну зброю” ЗСУ. Про це він у середу, 13 квітня, написав на своїй сторінці у Facebook.

“Росіяни вкрали зі складу нашого клієнта 14 агродронів DJI Agras T30 і тепер розповідають, що це пристрої для розбризкування хімічної зброї”, – написав Трояк.

Він також опублікував відео, на якому російський військовий заявляє на камеру, що безпілотники нібито були виявлені у залишеній ЗСУ військовій частині. За словами окупанта, українські військовослужбовці могли їх застосовувати для розпилення отруйних речовин для заподіяння шкоди військовим РФ, мирному населенню та сільгоспугіддям.

Нагадаємо, 11 квітня полк Азов, який серед інших захисників утримує Маріуполь, заявив, що в місті російські війська скинули з безпілотника отруйну речовину невідомого походження.

За словами засновника Азова Андрія Білецького, під час хіматаки постраждали троє бійців. А сьогодні стало відомо про потерпілих мирних мешканців.

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button