Україна

РФ відправляє на війну флот з Далекого сходу – ГУР


РФ відправляє на війну флот з Далекого сходу - ГУР

Весь особовий склад Тихоокеанського флоту РФ відправляється в зону бойових дій на територію України.


Росія відправляє на війну в Україні особовий склад Тихоокеанського флоту РФ, а також 11-ї армії Військово-повітряних сил та протиповітряної оборони з метою укомплектування особового складу після значних втрат. Про це повідомило Головне управління розвідки Міноборони в Telegram в п’ятницю, 12 квітня.
 
Зазначається, що вказані військові з’єднання держави-агресора раніше не були безпосередньо залучені до ведення бойових дій проти України.
 
“Згідно з рішенням командувача тихоокеанського флоту РФ Віктора Лііни, ротації до Сирії повністю припинені, і весь особовий склад відправляється в зону бойових дій на територію України. Йдеться про 2000 російських військовослужбовців із Пріморского та Камчатского країв РФ”, – повідомили у ГУР.
 
У розвідці зауважили, що ще близько 400 солдатів з-поміж військових частин 11-ї армії ВПС та ППО, дислокованої на території Хабаровського краю РФ, “лататимуть діри” 155-ї та 40-ї бригад морської піхоти Росії, які ведуть бойові дії проти України та мають некомплект через серйозні втрати.
 
“Частина особового складу з військових з’єднань далекого сходу РФ увійде до нової мотострілецької бригади держави-агресора, яку формують у Воронежі”, – зазначили в ГУР.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявив, що наступ Росії після призову додаткових 300 тисяч осіб до армії може бути нейтралізовано.

Новий наступ Росії у червні. ЗСУ потрібна допомога

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button