Україна

РФ стягує сили до Бєлґородської області – аналітики

РФ стягує сили до Бєлґородської області – аналітики

Фото: АР

Росія посилює сили в Харківській області

Окупанти мають намір перешкодити ЗСУ вийти на держкордон у Харківській області, для чого накопичили 19 БТГр у Бєлґородській області.

 

Російські загарбники мають намір будь-що утримати зайняті позиції на околицях Харкова. Для цього до сусідньої Бєлґородської області стягують додаткові батальйонно-тактичні групи. Про це йдеться в повідомленні Інституту вивчення війни (ISW).

 

Зокрема, 9 травня чиновник Пентагону заявив, що російська армія не припиняє зусиль задля оточення Харкова з Півночі і Сходу у формі “підкови”, незважаючи на те, що в північній частині діють лише три батальйонні тактичні групи.

 

Додатково окупанти накопичили 19 БТГр у Бєлґородській області. Ймовірно, ними можуть посилити харківський напрямок, щоб завадити українській армії якнайшвидше вийти на кордон із РФ.

 

Той самий представник Пентагону додав, що за останній тиждень українські сили відтіснили ворога майже на 48 кілометрів на Схід. Ймовірно, йдеться про звільнення від загарбників селища Старий Салтів Вовчанського району.

 

В ISW додають, що окупанти не здійснювали наступ на південний схід або південний захід від Ізюма 9 травня, але намагаються зосередити сили, необхідні для відновлення наступальних операцій найближчими днями.

 

Водночас Росія зіткнулася із серйозною проблемою “компенсування” бойових втрат, які Кремль продовжує приховувати. На думку експертів, тривалі зусилля РФ про “таємну мобілізацію” навряд чи призведуть до значної бойової могутності.

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button