Україна

РФ створює пункти видачі своїх паспортів на окупованих територіях


Окупанти тиснуть на людей, які вимушено опинилися на тимчасово окупованих територіях, щоб вони почали отримувати ці паспорти, повідомляють у Міноборони України.

 
На тимчасово окупованих територіях України Росія розгортає пункти видачі російських паспортів і тисне на українців із вимогою отримувати документи. Про це повідомила заступник міністра оборони України Ганна Маляр.
 
“Намагаючись інтегрувати тимчасово окуповані території України в російський простір, Росія розгортає пункти видачі паспортів РФ, тому що планує збільшити кількість громадян РФ, тисне на людей, які вимушено опинилися на тимчасово окупованих територіях, щоб вони почали отримувати ці паспорти. Найбільшого тиску зазнають люди, які працюють на захоплених підприємствах”, – сказала Маляр.
 
Росіяни також примушують українців, які вимушено залишилися на тимчасово окупованих територіях, до співпраці з ними. Зокрема, це стосується освітян.
 
“На сьогодні більшість наших людей чинить опір, але Росія на тимчасово окупованих територіях придушує активні протести наших людей”, – додала Ганна Маляр.
 
Заступник міністра також зазначила, що росіяни організовують пасажирські перевезення на територію Криму із захоплених територій Херсонської області, продовжує незаконно вивозити українські культурні цінності, продукцію із захоплених підприємств і зерно.
 
Раніше повідомлялося, що окупанти почали видавати російські паспорти в Мелітополі і Херсоні.
 
У разі захоплення Київської області, російські окупанти планували паспортизувати місцевих жителів паспортами колишнього СРСР – щонайменше тимчасово, до видачі російських документів.
 
Стара тактика. РФ роздає паспорти в окупації
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button