Україна

РФ створює нове угруповання військ – Генштаб

РФ створює нове угруповання військ - Генштаб

Російські загарбники проводять передислокацію військ

Нове угруповання намагатиметься взяти під контроль частини територій Харківської, Луганської та Донецької областей, вважають українські військові.

 

Російські загарбники намагаються створити нове угруповання військ на Слобожанському напрямі. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні у четвер, 31 березня.

 

Вказано, що нове угруповання створюється з метою встановлення контролю за частинами територій Харківської, Луганської та Донецької областей, включаючи блокаду міст Слов’янськ та Краматорськ.

 

 

Крім того, ворог продовжує атакувати місто Попасна на Луганщині, імовірно з метою відвернення уваги військового керівництва України від спроб встановлення контролю над Ізюмом та Маріуполем.

 

Крім того, на Сіверському напрямку фіксується перекидання до білоруського міста Гомель найманців із країн Близького Сходу. Так, 29 березня було перекинуто 200 найманців на військовий аеродром Гомель у Білорусі.

 

Також Росія продовжує перекидання ракетних підрозділів до Білорусі з метою збільшення інтенсивності обстрілів балістичними ракетами населених пунктів та об’єктів інфраструктури в Україні. У районі Гомеля виявлено прибуття трьох ракетних комплексів Іскандер та двох комплексів ППО С-300 для їх прикриття.

 

“Сили оборони України продовжують успішно виконувати поставлені завдання, переслідують ворога, що відступає, проривають оборонні позиції окупантів і поступово звільняють українські землі”, – зазначили в Генштабі.

 

Нагадаємо, у ніч на 31 березня російські війська відвели близько 700 одиниць військової техніки у бік кордону з Білоруссю. Про це заявив заступник начальника штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ бригадний генерал Олександр Грузевич.

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button