Україна

РФ розгортає додаткові сили у Білорусі


РФ розгортає додаткові сили у Білорусі

У Генштабі ЗСУ розповіли про ситуацію на фронті. На території Білорусі РФ розгортає додаткові сили та засоби ППО.

Росіяни розвертають додаткові сили та засоби ППО на території Білорусі. Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ 7 серпня.

“На Волинському та Поліському напрямках, за наявною інформацією, на території Республіки Білорусь збройні сили Російської Федерації розгортають додаткові сили та засоби протиповітряної оборони”, – йдеться у повідомленні.

Також наголошується, що на Сіверському напрямку противник обстріляв з артилерії райони населених пунктів Гай та Грем’яч Чернігівської області та Нові Вирки Сумської області.

На Харківському напрямку ворог стріляв із ствольної та реактивної артилерії вздовж усієї лінії зіткнення. З вертольотів завдав авіаудари біля Верхнього Салтова та Пришибу.

“На Слов’янському напрямку ворог зазнав вогняної поразки з артилерії різних типів у районах населених пунктів Велика Камишеваха, Бражківка, Вернопілля, Сулігівка, Карнаухівка, Рідне, Дібрівне, Грушуваха, Богородичне, Норцівка та Залиман. Противник задіяв комплекси радіоелектронної боротьби. Вів наступальні бої у районі Богородичного та Долини, успіху не мав”, – зазначили у Генштабі.

На Краматорському напрямку були обстріли з танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Краматорськ, Карпівка, Сіверськ, Верхньокам’янське, Переїзне, Григорівка, Донецьке, Райгородок, Званівка та Івано-Даріївка. Літаками штурмової авіації окупанти завдали авіаудару біля Спірного. Ворог намагався наступати у районі Верхньокам’янського, успіху не мав, відійшов.

Повідомляється також, що на Бахмутському напрямку противник провів обстріли неподалік від Бахмута, Костянтинівки, Соледара, Зайцева, Яковлівки, Шумів, Кодеми, Білогорівки, Іванівки, Веселої Долини та Бахмутського. Наніс авіаудари поблизу Зайцева та Бахмута. Ворог вів штурм на напрямках Володимирівка – Яківля, Покровське – Бахмут, Відродження – Вершина, Новолуганське – Зайцеве. Українські воїни утримали позиції та відкинули окупантів назад, але вони продовжують наступ на напрямках Новолуганське – Кодема, Травневе – Кодема, Семигір’я – Зайцеве, бойові дії продовжуються.

На Авдіївському напрямку війська РФ здійснювали обстріли зі ствольної, реактивної артилерії та танків у районах населених пунктів Авдіївка, Павлівка, Піски, Шевченко, Нетайлово, Невельське, Олександропіль та Нью-Йорк. Наносили авіаударів біля Микільського, Кам’янки, Авдіївки, Володимирівки та Мар’їнки. Противник вів наступ у напрямках Новобахмутівка – Красногорівка, Спартак – Авдіївка, Веселе – Піски, успіху не мав, відійшов.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках були обстріли зі ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Полтавка, Степове, Трудове, Новомихайлівка, Білогір’я, Новоандріївка, Новопіль, Володимирівка, Новосілка, Мала Токмачка, Времівка, Горіхів, Залізничне. Ворожа авіація діяла неподалік від Веселого, Новоданилівки, Малих Щербаків і Новосілки.

На Південнобузькому напрямі загарбники стріляли з танків та всього спектру артилерії по лінії зіткнення та у глибині оборони, намагаючись утримати зайняті позиції. Наносилися авіаудари поблизу Андріївки, Білогірки та Великого Артакового. Також ворог вів інтенсивну повітряну розвідку БПЛА.

Нагадаємо, ЗСУ у суботу, 6 серпня, відбили наступальні дії окупантів на Слов’янському, Бахмутському та Авдіївському напрямках.

Також повідомлялося, що на півдні ЗСУ завдали дев’ять ударів по позиціях ворога.


Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

 


 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button