Україна

РФ продовжує часткове відведення військ – Генштаб

РФ продовжує часткове відведення військ - Генштаб

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Знищений російський танк

Підрозділи супротивника рухаються у бік Білорусі, вивозячи викрадений транспорт та награбоване майно.

Російські війська продовжують часткове відведення підрозділів з півночі Київської області у бік кордону з Білоруссю. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ у ранковому зведенні 1 квітня.

“Фіксується рух змішаних колон техніки різної кількості. У складі колон також цивільні транспортні засоби (вантажівки, автобуси, мікроавтобуси, легкові автомобілі), які були викрадені російськими загарбниками під час тимчасового зайняття територій. Крім того, противник здійснює вивезення майна, яке було награбовано”, – наголосило українське військове керівництво.

На тимчасово зайнятих територіях ворог продовжує протиправні дії, обмежуючи рух цивільного населення, використовує будинки та квартири місцевих жителів для розміщення особового складу, утримуючи у заручниках місцевих мешканців та активістів.

Триває мародерство та насильство щодо громадян України.

В окремих районах, тимчасово зайнятих ворогом, військові РФ намагаються змусити підприємців до переходу на розрахунок за товари та послуги у російських рублях.

Українські війська на Донецькому та Луганському напрямках за добу відбили сім ворожих атак та знищили три танки, два бронетранспортери, дві одиниці автомобільної техніки та дві артилерійські системи. Також збитий БПЛА типу Орлан-10.

“Сили оборони України продовжують успішно виконувати поставлені завдання, переслідувати ворога, що відступає, проривати оборонні позиції окупантів і поступово звільняти українські землі”, – підсумували в Генштабі.

Раніше повідомлялося, що на 31 березня РФ втратила в Україні 17 500 солдатів, а також 614 танків, 135 літаків та 131 вертоліт.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button