Україна

РФ продовжує безпрецедентні крадіжки в Україні – Мінагрополітики

РФ продовжує безпрецедентні крадіжки в Україні - Мінагрополітики

Фото: facebook.com/mapfu2021

Заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький

Крім зерна із тимчасово окупованих територій вивозять олію, овочі та сільгосптехніку.

Російські окупанти, крім зерна, незаконно вивезли з тимчасово захоплених територій України десятки тисяч тонн соняшникової олії, сотні кілограмів овочів та сільгосптехніку. Про це в інтерв’ю 5 каналу заявив заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

“Окупанти з Херсонської, Запорізької, Луганської та Донецької областей вивезли близько 500 тисяч тонн зернових. Плюс відомо про вивезення кількох десятків тисяч тонн соняшникової олії. Безпрецедентні крадіжки тривають. Ми стежимо за ситуацією. Усе документуємо. І однозначно на всіх фронтах боротимемося за повернення вкраденого та повну компенсацію завданих збитків”, – зазначив він.

Крім того, зафіксовано факти крадіжок та с/г техніки.

“Вона у наших фермерів сучасна. За GPS можна чітко відстежити, що вона поїхала на територію РФ та Криму”, – уточнив заступник міністра.

Також окупанти вкрали кілька сотень кілограмів овочів в українських громадах, які розташовані на тимчасово окупованих територіях.

За словами Висоцького, РФ намагалася експортувати вкрадене українське зерно.

“Ми через МЗС України, завдяки міжнародному співробітництву, заблокували його імпорт у наші держави-партнери. Тому швидше за все вони його якось внутрішньо використовуватимуть для своїх цілей”, – зазначив він.

Раніше повідомлялося, що російські окупанти вивезли з України близько 400-500 тисяч тонн зерна на суму понад 100 мільйонів доларів.

За даними розвідки, РФ перевозить вкрадене українське зерно до Сирії, звідки воно контрабандою може постачатися до інших країн Близького Сходу.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button