Україна

РФ поширює фейки про нібито підготовку Україною теракту в Умані – ЦПД


РФ поширює фейки про нібито підготовку Україною теракту в Умані - ЦПД

В Умань станом на ранок 13 вересня прибули вже одинадцять тисяч прочан-хасидів на свято Рош га-Шана.

Російські пропагандисти розповсюджують інформацію про нібито запланований теракт в Умані. З їхніх слів, готує його Україна. Про розповсюдження фейку у середу, 13 вересня, повідомили у Центрі протидії дезінформації при Раді нацбезпеки і оборони України.

За інформацією Центру, російські пабліки поширюють інформацію про те, що  нібито “київський режим” планує влаштувати теракт в Умані, де 15 вересня зберуться десятки тисяч прочан-хасидів для святкування Рош га-Шана.

За словами пропагандистів, після теракту українська сторона начебто планує звинуватити Росію.

“Поширюючи подібні фейки, ворог намагається створити собі інфоалібі для майбутніх терактів на території України”, – підкреслили у центрі.

У ЦПД закликали не піддаватися на маніпуляції, реагувати на сигнали повітряної тривоги та довіряти лише офіційним джерелам.

Нагадаємо, Черкаська ОВА рекомендувала хасидам утриматися від відвідування Умані, але заявляла, що вживає заходів для посилення заходів безпеки.

Нагадаємо, два дні тому в ГУР попередили про нові фейки Росії. У Кремлі затвердили теми нового етапу інформаційної війни проти України, які мають дискредитувати нашу державу та вплинути на її партнерів у світі.

Росія запустила фейк про Азов і Кракен – ЦПД

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button