Україна

РФ перетворила порт Маріуполя на військово-транспортний хаб – мерія


РФ перетворила порт Маріуполя на військово-транспортний хаб - мерія

Андрющенко також показав, як виглядає судноплавство в акваторії Маріуполя та російського Ростова-на-Дону за даними marinetraffic.

Військові РФ перетворили порт тимчасово захопленого Маріуполя на свій військово-транспортний хаб. Ворог відновив залізничне сполучення та організував вантажний рух під прикриттям пасажирського поїзда Маріуполь – Волноваха. Про це заявив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

“Зважаючи на далекобійність української артилерії, зокрема систем HIMARS, пропонуємо маріупольцям Приморського району у разі заходу танкера до акваторії порту обрати більш безпечне місце проживання та максимально утримуватись від подорожей потягом прикриття”, – зазначив він.

Андрющенко також показав, як виглядає судноплавство в акваторії Маріуполя та російського Ростова-на-Дону за даними marinetraffic.

На опублікованій карті видно одне вантажне судно в порту без ідентифікації, яке там пришвартоване понад місяць.

“Наразі ми можемо підтвердити, що з акваторії порту вийшли три судна у бік Ростова з вантажем металопрокату, і відсутність жодного заходу в порт завантаженого судна. А також чотири вантажні судна та один танкер, які виходять з акваторії Ростова і рухаються убік Маріуполя”, – заявив Андрющенко.

За його словами, з урахуванням заяв гауляйтерів міста та загалом Донецької області можна припустити, що саме ці судна рухаються до порту Маріуполя з вантажем військового призначення та паливом для наповнення сховища у порту.

Нагадаємо, у Маріуполі горів завод Сателіт. Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко запевняє, що завод спалахнув не просто так: це свідчить про наростання опору у місті.

З’явилося відео фільтрації у Маріуполі


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button