Україна

РФ перетворила Маріуполь на кладовище – радник мера

РФ перетворила Маріуполь на кладовище - радник мера

Могили на околиці Маріуполя

У підвалі одного зі зруйнованих будинків знайшли 200 трупів, які ніхто не вивозить. Запах розкладання поширився по всьому району, наголосив Петро Андрющенко.

Під час розбору завалів багатоповерхового будинку у Маріуполі виявили близько 200 тіл загиблих, які багато днів ніхто не вивозить. Про це повідомив радник мера міста Петро Андрющенко.

Він уточнив, що могильник із тілами високого ступеня розкладання перебуває у підвалі будинку на проспекті Миру в районі приміської АЗС-2.

“Через відмову місцевих збирати та упаковувати тіла загиблих, МНС Росії залишило місце робіт. Тіла загиблих залишилися на місці, з частково розібраних завалів чути трупний запах майже у всьому кварталі”, – зазначив Андрющенко.

За словами радника, через ведення роботи із поховання та ексгумації так званої “державної корпорації “Ритуал”” з Донецька, процес перепоховання з дворів багатоповерхівок фактично зупинено.

“Для “офіційного” безкоштовного перепоховання потрібно дочекатися черги, самостійно привезти тіло загиблого до “моргу”, заявивши, що його тільки знайдено, або погодитися на запис відео, де заявник скаже, що вбитий саме українською армією. Через такі умови в імпровізованому морзі біля “Метро” на вулиці складено в пакетах велику кількість трупів. Місто перетворилося на суцільне кладовище”, – підсумував Андрющенко.

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button