Україна

РФ перекидає у Запорізьку область військову техніку із Криму


У бік Мелітополя проїхали близько двох десятків тентованих вантажівок і стільки ж установок залпового вогню Град, повідомили в Запорізькій ОВА.

Війська РФ перекидають особовий склад та військову техніку, зокрема РСЗВ Град, із Криму до Запорізької області. Про це увечері 26 травня повідомили у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

“З Кримського півострова Росія перекидає свої сили – не лише сухопутні війська, а й повітряний та морський компоненти. Також відомо, що у бік Мелітополя з Криму проїхала колона військової техніки – близько двох десятків тентованих вантажівок та стільки ж установок залпового вогню Град”, – уточнили в ОВА.

Крім того, угруповання противника на території області додатково посилено сформованим танковим батальйоном на танках Т-62.

Наголошується, що російські військові зводять третю лінію оборони та перекидають підкріплення на південь України, щоб закріпитися та утримати свої позиції у регіоні.

“Інженерні підрозділи окупантів замінували узбережжя Каховського водосховища. Це свідчить про те, що Росія намагатиметься тримати захоплені території під своїм контролем”, – зазначили в ОВА.

Також стало відомо, що у Бердянську ворог намагається переконати місцевих мешканців перейти на мобільні мережі російських операторів, а у Мелітополі планує роздавати російські паспорти.

Раніше у ГУР повідомили, що перегрупування російських військ у Херсонській області та в окупованих районах Запорізької області свідчить про намір РФ закріпитися на цих територіях.

У Запорізькій області окупанти намагаються ввести “рублеву зону”


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button