Україна

РФ перекидає техніку через Мелітополь – мер


РФ перекидає техніку через Мелітополь - мер

Вже кілька днів поспіль мешканці міста спостерігають за трьома-чотирма військовими колонами, які рухаються у напрямку Херсона та Криму.

 
Жителі окупованого Мелітополя вже четвертий день спостерігають, як через місто проходять колони російської військової техніки. Про це 29 липня в ефірі телемарафону повідомив міський голова Іван Федоров.
 
“Це 3-4 колони щодня. Сьогодні вночі була чергова колона. Вони йдуть як центром міста, так і околицями. У кожній колоні – від 20 до 30 одиниць техніки. Це різного роду озброєння: від танків до бойових машин десанту, бойових машин піхоти. Також йде просто броньоване озброєння та піхотні війська”, – уточнив він.
 
За словами мера, вчора на території міста була помічена “специфічна техніка” – зенітний ракетний комплекс Бук-М2, який також прямував у бік Херсона та Криму.
 
“Перекидання техніки пов’язане з тим, що ЗСУ вже чітко націлені на деокупацію Херсона. Тому ворожі війська стягують саме туди, йдуть вони з боку Донбасу, Маріуполя, Бердянська”, – зазначив Федоров.
 
Він наголосив, що деокупація Мелітополя є пріоритетним напрямом як для керівництва України, так і для ЗСУ.
 
“Мелітополь історично є логістичним центром півдня України, “воротами до Криму””, – зазначив Федоров.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button