Україна

РФ оприлюднила списки жертв удару по Оленівці


РФ оприлюднила списки жертв удару по Оленівці

Міноборони Росії опублікувало імена 73 українських військових, проте не уточнило, хто з них загинув, а хто поранений.

Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими вимагає від російської влади негайно надати списки загиблих та поранених українських захисників внаслідок теракту в Оленівці Донецької області. Про це у суботу, 30 червня, йдеться у повідомленні штабу. Цього ж дня Міноборони РФ оприлюднило списки.

Зазначається, що 29 липня штаб звернувся до представників противника з вимогою надати списки всіх загиблих та поранених внаслідок теракту.

“Всі поранені мають отримати належну медичну допомогу, а тіла загиблих воїнів мають бути повернені для належного поховання”, – йдеться у повідомленні.

Штаб закликає Міжнародний комітет Червоного Хреста та ООН, які виступали гарантами збереження життя та здоров’я українських військовополонених, невідкладно ініціювати міжнародне розслідування злочину та добиватися покарання всіх причетних. Наголошується також на необхідності проведення міжнародної інспекції з перевірки умов утримання українських військовополонених.

“Злочин, який стався в Оленівці, грубо порушує міжнародне право, національні законодавства та норми людської моралі. Покарання для всіх причетних до планування та вчинення теракту має бути найсуворішим і невідворотним”, – заявили у штабі.

Також стало відомо, що ООН готова направити групу експертів для розслідування обстрілу СІЗО у Єленівці. На цьому наголосив заступник офіційного представника генерального секретаря всесвітньої організації Фархан Хак.

Цього ж дня Міноборони РФ оприлюднило список загиблих та поранених у Оленівці. У списку 73 особи, проте хто з них загинув, а хто поранений – не уточнюється.

Нагадаємо, 29 липня в “ДНР” заявили, що під час обстрілу колонії загинули 47 людей, 75 було поранено, зокрема вісім охоронців.

Генштаб ЗСУ повідомив, що збройні сили РФ здійснили прицільний умисний артобстріл виправної установи в Оленівці, а заяви про нібито обстріли з українського боку є відвертою брехнею та провокацією.

Прийнято спільну заяву щодо теракту в Оленівці


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button