Україна

РФ обстріляла Харків ракетами іноземного виробництва – Синєгубов


РФ обстріляла Харків ракетами іноземного виробництва - Синєгубов

Правоохоронці встановлюють країну виробництва ракет, якими РФ вдарила по Харкову 2 січня.

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов заявив, що у Харкові після останніх ударів РФ виявили залишки Іскандерів-М але не російського виробництва, маркування на них стерте. Про це сказав на брифінгу 5 січня, передає Укрінформ.

“Ми зараз проводимо всі необхідні дослідження для того, щоб встановити країну-виробника. Попередньо скажу, що маркування стерте з цих ракет. Однак те, що ми можемо прогледіти, країна-виробник – це не Російська Федерація, скажімо так. Коли буде вже більш точна інформація від Генштабу, від нашої розвідки, ми про це повідомимо одразу”, – зазначив Синєгубов.

Як повідомляє Харківська обласна прокуратура, правоохоронці встановлюють країну виробництва ракет, якими РФ вдарила по Харкову 2 січня.

“Прокурори спільно зі слідчими та експертами провели додатковий огляд уламків ракет”, – йдеться в повідомленні.

Мета слідчої дії – перевірити версію про виробництво зазначених ракетних боєприпасів за межами РФ.

Відомості, отримані під час додаткового огляду, буде надано експертам для проведення комплексної судової вибухотехнічної, вибухотехнічної, військової експертиз.

 

 

Нагадаємо, координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що Росія уже принаймні двічі застосовувала в Україні ракети, придбані у КНДР, – 30 грудня 2023 року та 2 січня 2024 року.

У Повітряних силах наразі не можуть підтвердити інформацію про використання армією РФ балістичних ракет, які передала Північна Корея.

 Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button