Україна

РФ обіцяє повернути тіла загиблих в Оленівці після розслідування – омбудсмен


РФ обіцяє повернути тіла загиблих в Оленівці після розслідування - омбудсмен

Омбудсмен Дмитро Лубинець заявив, що ООН не відповідає на запити української сторони щодо вибуху в Оленівській колонії.

Уповноважений з прав людини Дмитро Лубинець в ефірі телемарафону повідомив, що росіяни погодилися повернути тіла загиблих внаслідок вибуху в Оленівці військовополонених, але “після завершення розслідування”.

“Ми отримали сигнал, що вони готові повернути тіла наших героїв, але формулювання таке, що “після завершення розслідування”. На уточнення, скільки потрібно часу для розслідування, ми поки що не отримали відповіді, але чекаємо”, – сказав Лубинець.

Омбудсмен зазначив, що Росія станом на 1 серпня ще не надала доступ представникам Міжнародного Комітету Червоного Хреста до місця вбивства українських полонених, незважаючи на заяви російської сторони про нібито надання доступу представникам МКЧХ та моніторинговій місії ООН.

Також омбудсмен заявив, що ООН не відповідає на запити української сторони щодо вибуху в Оленівській колонії.

“У нас є комунікація з МКЧХ, щодо ООН у нас гірша ситуація. Листи, запити я надсилаю. Зробив це в перший день відразу після трагедії. Якогось сигналу, навіть неофіційного, я особисто не отримав. Можу це публічно підтвердити”, – сказав він.

Нагадаємо, у п’ятницю, 29 липня, в “ДНР” заявили, що під час обстрілу колонії в Оленівці загинули 47 людей, 75 було поранено, зокрема вісім охоронців.

Раніше повідомлялося, що Міноборони РФ на своєму Telegram-каналі виставило повідомлення із запрошенням представників ООН і МКЧХ розслідувати трагедію, що сталася в Оленівці. При цьому коли співробітники організації захотіли відвідати місце подій, їх просто не пустили.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button