Україна

РФ навмисне тероризує мирних громадян в Україні – Британія в ООН

РФ навмисне тероризує мирних громадян в Україні - Британія в ООН

Постійний представник Великобританії в ООН Барбара Вудворд

Події Росії є безперечним порушенням міжнародного гуманітарного права, заявила британський постпред Барбара Вудворд.

Російські війська навмисно тероризують та вбивають мирних громадян в Україні, порушуючи міжнародне гуманітарне право. Про це на засіданні Ради безпеки ООН заявила постійний представник Великобританії Барбара Вудворд, повідомляє Укрінформ.

“Правда полягає не тільки в тому, що громадяни гинуть під час російської незаконної агресивної війни, а й у тому, що Росія навмисне веде війну, спрямовану на те, щоб убивати та тероризувати український народ”, – зазначила британський постпред.

Вона навела як приклад Бучу та Ірпінь, де російські солдати “вбивали і розчленовували цивільних”.

“Жодної різниці не було між військовими цілями, лікарнями, школами чи маріупольським театром, перед яким було чітко написано “діти”, – констатувала дипломат.

Вона наголосила, що дії Росії “є безперечним порушенням міжнародного гуманітарного права” і засудила спроби російської пропаганди “дегуманізувати та демонізувати українців, називаючи їх неонацистами”.

Нагадаємо, постпред України при ООН Сергій Кислиця заявив, що однією з умисних цілей російської агресії може бути створення продовольчої кризи в Україні та світі.

Раніше повідомлялося, що Управління Верховного комісара ООН з прав людини збирає в Україні свідчення та докази дій російської сторони, які можуть бути визнані воєнними злочинами.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button