Україна

РФ нарощує обстріли прикордоння України


РФ нарощує обстріли прикордоння України

У червні ворог втричі збільшив інтенсивність атак на українські території поряд з північним кордоном.

РФ регулярно атакує прикордонні території України, однак останнім часом інтенсивність обстрілів зросла. Про це на брифінгу 14 червня повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

Він зазначив, що такі дії ворог вчиняє щоденно ще з квітня минулого року, коли його було відкинуто у Чернігівській та Сумській областях, а згодом деокуповано частину Харківщини.

“Останнім часом інтенсивність обстрілів ворог тільки нарощує. До прикладу, у червні інтенсивність обстрілів порівняно з травнем збільшилася втричі. З початку цього року Чернігівщина, Сумщина, Харківщина були обстріляні ворогом близько 1000 разів”, – наголосив речник.

За словами Демченка, найбільше обстрілів припадає на Сумську та Харківську області.

Також він інформував, що Росія в рамках ротації вивела практично всіх своїх військових з Білорусі, де вони проходили тренування й підготовку.

Нагадаємо, 10 липня влада Сумської області оголосила примусову евакуацію жителів громад у п’ятикілометровій зоні від кордону з Росією через постійні обстріли. Однак наступного дня в ОВА заявили, що вивіз не буде екстреним і здійснюватиметься за бажанням.

На кордоні встановлено ще 30 мінних полів – Наєв

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button