Україна

РФ намагається відновити позиції біля Роботиного


РФ намагається відновити позиції біля Роботиного

Російські війська безуспішно намагалися відновити втрачене положення в районі Роботиного Запорізької області.


Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. Протягом доби на фронті відбулось 55 бойових зіткнень. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ в вечірньому зведенні в четвер, 12 жовтня.

Війська РФ завдали два ракетних та 55 авіаційних ударів, здійснили понад 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

На Куп’янському напрямку українські воїни відбили чотири атаки ворога в районі Синьківки та вісім атак біля Іванівки Харківської області. На Бахмутському напрямку ворог завдав авіаційних ударів в районах Кліщіївки та Андріївки Донецької області. 
 
На Авдіївському напрямку українські захисники мужньо тримають оборону, відбили сім атак ворога в районі Авдіївки та ще сім атак неподалік Ласточкиного, Тоненького, Первомайського, Невельського Донецької області. 
 
На Мар’їнському напрямку протягом доби Сили оборони успішно відбили  близько 10 атак ворога в районах Мар’їнки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області. 
 
На Запорізькому напрямку війська РФ безуспішно намагалися відновити втрачене положення в районі Роботиного Запорізької області.
 
Водночас Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.
 
Протягом доби авіація Сил оборони завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та ще два – по зенітно-ракетних комплексах противника. Підрозділи ракетних військ уразили пункту управління та десять артилерійських засобів росіян.

Нагадаємо, з початку війни загальні бойові втрати особового складу російських військ на території України орієнтовно склали 284 890 осіб. Минулої доби ЗСУ ліквідували 990 окупантів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button