Україна

РФ намагається просунутися у бік Бахмута – ЗСУ


РФ намагається просунутися у бік Бахмута - ЗСУ

Основні зусилля противника зосереджені на Бахмутському та Новопавлівському напрямках, також готується наступ у районі Сіверська.

Війська РФ намагаються просунутися у бік Соледара та Бахмута, а також проводять перегрупування з метою відновлення наступу у напрямку Сіверська. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ у ранковому зведенні 15 липня.

На Волинському та Поліському напрямках суттєвих змін у діяльності Збройних сил Білорусі не зафіксовано.

На Сіверському напрямку противник продовжує посилено охороняти ділянку українсько-російського кордону. З метою демонстрації присутності ворог періодично обстрілює позиції ЗСУ у прикордонних районах Чернігівської та Сумської областей.

На Харківському напрямку армія РФ намагається утримати зайняті райони та не допустити просування українських військ у бік державного кордону. Обстрілів з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії зазнали населені пункти Петрівка, Рідне, Соснівка, Слатине, Пришиб, Руській Тишки, Питомник, Верхній Салтів та інші.

На Слов’янському напрямку ворог намагається покращити тактичне становище та вести наступальні дії у напрямку Слов’янська. Обстріляв із артилерії райони Дібрівного, Подолівки, Мазанівки, Адамівки, Чепеля, Краснопілля, Курульки та інших населених пунктів.

На Донецькому напрямку основні зусилля противника зосереджені на Бахмутському та Новопавлівському напрямках – він намагається просунутися у бік Соледара та Бахмута. Веде розвідку, намагаючись знайти слабкі місця в обороні ЗСУ та веде обстріл по всій лінії зіткнення.

На Краматорському напрямку окупанти проводять перегрупування з метою відновлення наступу у напрямку Сіверська. Зі ствольної та реактивної артилерії обстріляли райони Краматорська, Закотного, Григорівки, завдали авіаудари поблизу Верхньокам’янського.

На Бахмутському напрямку ворог обстрілював позиції ЗСУ, зокрема в районах населених пунктів Новолуганське, Покровське, Весела Долина, Берестове, Веселе, Майорськ, Вершина. Завдав авіаудари неподалік Семигір’я, Берестового та території Вуглегірської ТЕС.

“Спроби ворожого штурму в районі Кодеми та Білогорівки наші воїни успішно зупинили, як і спроби оволодіти селами Спірне та Вершина. Окупанти отримали жорсткий опір, зазнали значних втрат і безславно відійшли”, – наголосили в Генштабі.

На Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках загарбники продовжували обстріли по лінії зіткнення, а також завдали авіаударів поблизу Кам’янки та Вугледара.

“Спробу ворожого наступу поблизу Водяного наші захисники швидко придушили точним вогнем”, – зазначили у ЗСУ.

На Південнобузькому напрямку окупанти були по цивільній та військовій інфраструктурі. Завдали ракетний удар по Миколаєву та авіаудари в районах Великого Артакового та Ольгіного.

Ворог вів повітряну розвідку безпілотниками та продовжує інженерне обладнання позицій. Зберігається значна загроза ракетних ударів по критичній інфраструктурі регіону.

“Російські окупанти, щоб хоч якось виправдати руйнування цивільних об’єктів на території України, продовжують відверто брехати про розташування військових підрозділів у дитячих садках, лікарнях та церквах”, – підсумували у Генштабі.

Нагадаємо, за даними на 14 липня, РФ втратила в Україні 37 870 солдатів, а також 1667 танків, 219 літаків та 188 вертольотів.

За тиждень ми не втратили жодного метра української землі – Генштаб


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button