Україна

РФ намагається прорвати оборону на Луганщині – Гайдай

РФ намагається прорвати оборону на Луганщині - Гайдай

Фото: https://t.me/luhanskaVTSA

Наслідки російських обстрілів у Луганській області

Армія РФ зосередилася на взятті Рубіжного та підготовці до наступу на Лисичанськ, заявив голова Луганської ОВА.

Російські війська за підтримки авіації та артилерії зосередилися на взятті під контроль Рубіжного та підготовці до наступу у напрямку Лисичанська. Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Він уточнив, що, збільшивши вогневий вплив, ворог намагається прорвати оборону ЗСУ.

Крім того, росіяни практично не припиняють обстріли будинків мирних жителів. За добу 8 травня вони вдвічі атакували населені пункти області.

“11 людей, які ховалися в підвальному приміщенні в Шипиловому, перестали виходити на зв’язок. Пожежні загони проводили рятувальну операцію, поки дозволяла ситуація з безпекою… Неможливо до кінця розібрати завали ні в Білогорівці, ні в Шипиловому”, – наголосив Гайдай.

У Сєвєродонецьку загинула жінка, у Білогорівці – два закарпатські волонтери. Серед постраждалих у Білогорівці є діти, їх госпіталізовано до Дніпра.

“Ворог продовжує знищувати промисловість і об’єкти критичної інфраструктури. Увечері втретє снаряд влучив у нафтопереробний завод. А протягом дня росіяни зруйнували потужності Попаснянського водоканалу, що ще функціонували. Тепер води не буде ні в містах і селах, підконтрольних уряду України, ані в окупованих у 2014 році”, – зазначив голова ОВА.

Нагадаємо, за добу 8 травня на території Луганської та Донецької областей було відбито шість атак ворога, підрозділи ППО збили три безпілотники.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button