Україна

РФ намагалась дестабілізувати ситуацію в українських тюрмах – Нацполіція


РФ намагалась дестабілізувати ситуацію в українських тюрмах - Нацполіція

Росіяни використовують їхніх “ворів в законі” для того, щоб впливати та певною мірою контролювати процеси в організованій злочинності на території України.

Начальник Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції Україні Андрій Рубель заявив, що Кремль намагався дестабілізувати ситуацію в українських в’язницях, використовуючи свого “злочинця в законі”. Про це повідомляє РБК-Україна

За його словами, Україна бачить тенденцію росіян до використання їхніх “ворів в законі” для того, щоб впливати та певною мірою контролювати процеси в організованій злочинності на території України.

“На сьогодні у нас достатньо інструментів для того, щоб бути на крок попереду і запобігати будь-яким спробам підірвати національну безпеку та дестабілізувати ситуацію в країні”, – зазначив Ребель.

Він повідомив, що на початку повномасштабного вторгнення нацполіція проводила відпрацювання у певних регіонах країни, де стало розуміло, що через зв’язки з криміналітетом може бути розхитування ситуації на тих територіях.

“Ми слідкуємо за тим, що відбуваються у кримінальному світі, а особливо – за діями його “очільників”. До прикладу, є такий “вор в законі” – Захарій Калашов (“Шакро Молодой”, найавторитетніший “вор” на території всього пострадянського простору – ред.). У березні 2024 року він був достроково звільнений із тюрми у РФ і планував дестабілізувати ситуацію в українських в’язницях – підтримати РФ, так би мовити. Ми розуміємо, що він у тісному зв’язку з російськими спецслужбами, тому що так просто він би не вийшов з в’язниці”, – розповів Рубель.

Посадовець додав, що саме через Калашова росіяни хотіли вплинути на українські тюрми.

“Банально, зробити бунти в СІЗО, у колоніях. Спрацювали на випередження і цього не вийшло – ми повністю контролюємо цю ситуацію”, – заявив він.

Нагадаємо, ЗМІ писали, що на війні в Україні вбили трьох кримінальних авторитетів із Росії. Вони очолювали злочинні угруповання, які, зокрема, займалися вбивствами на замовлення.

У Києві затримали одразу п’ятьох “кримінальних авторитетів”.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button