Україна

РФ може провести “референдум” у Херсоні – британська розвідка


РФ може провести референдум у Херсоні - британська розвідка

Для обґрунтування окупації Херсонщини Росія, з великою ймовірністю, вдасться до сфальсифікованого голосування, щоб забезпечити собі прийнятний результат.

За оцінками британської розвідки, Росія швидше за все проведе псевдореферендум за приєднання в окупованому Херсоні, щоб спробувати легітимізувати свій контроль. Про це 3 липня повідомляє Європейська Правда.

Розвідка згадує заяви маріонеткових посадових осіб щодо організації “референдуму” про приєднання до РФ до осені 2022 року. На її думку, затримання 28 червня мера Херсона Ігоря Колихаєва є спробою окупаційної влади придушити опір. Зазначається також, що масштабний збройний та мирний опір окупації на Херсонщині триває.

“Херсонська область найбільш повно потрапила під російську окупацію з лютого 2022 року, і якесь “конституційне” рішення для обґрунтування окупації, напевно, буде пріоритетною політичною метою для Росії. З великою ймовірністю РФ вдасться до сфальсифікованого голосування, щоб забезпечити собі прийнятний результат”, – йдеться в огляді.

Нагадаємо, херсонські колаборанти отримали завдання підготувати “референдум” щодо “ХНР” до початку осені.

Раніше повідомлялося, що російські окупанти побоюються опору, який зростає серед місцевого населення Херсонської області.


Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button