Україна

РФ може бути біля Покровська у вересні – TT


РФ може бути біля Покровська у вересні - TT

Вже тривалий час під Покровськом зберігається найбільш напружена ситуація по лінії фронту. Українські військові щоденно відбивають атаки російських окупантів та тримають оборону.

Російські окупаційні війська активно просуваються на Покровському напрямку та зможуть досягти міста до середини вересня, однак не зможуть його захопити. Про це у суботу, 31 серпня, йдеться у матеріалі The Telegraph.

“Російські війська повільно просуваються до Покровська відтоді, як у лютому вони захопили стратегічне місто Авдіївку. Але після того, як Україна відтягнула елітні підрозділи з Донбасу для вторгнення у Курськ, російський наступ прискорився”, – йдеться у матеріалі.

The Telegraph посмлається на командира підрозділу повітряної розвідки України, який сказав, що “ніколи не бачив такої швидкості російського наступу”. Він зазначив, що Силам оборони не вистачає артилерії, снарядів та безпілотників.

“Найкритичніше для нас зараз – це велика кількість солдатів Російської Федерації. Вони переважають нас, за моїми підрахунками, щонайменше у п’ять разів”, – сказав співрозмовник видання.

“Вони намагаються прорватися через цей фланг, по суті, вздовж траси на Покровськ, і їм це вдається, і дуже успішно”, – додав український командир.

Водночас у матеріалі йдеться, що деякі російські військові блогери “занепокоєні”, що нещодавнє просування на Покровському напрямку було “підозріло швидким” і припускають, що Сили оборони готують якусь пастку.

“Правда полягає в тому, що мало хто за межами українського і російського вищого командування дійсно знає, що відбувається”, – підсумовують у виданні.

Раніше повідомлялося, що влада закликала евакуюватися мешканців Покровська, Мирнограда і Селидового.

В ОП пояснили зв’язок Курщини з Покровськом

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

five + sixteen =

Back to top button