Україна

РФ має здатність сформувати війська для наступу на Чернігівщину – ОВА


РФ має здатність сформувати війська для наступу на Чернігівщину - ОВА

В’ячеслав Чаус наголосив, що відповідна “здатність” РФ не означає, що ворог дійсно піде у наступ.

Росія має можливість протягом одного-трьох тижнів зібрати війська на кордоні, щоб повторити наступ на Чернігівську область. Про це заявив голова Чернігівської обласної військової адміністрації В’ячеслав Чаус під час останньої прес-конференції у вівторок, 2 січня.

За його словами, відповідна “здатність” РФ не означає, що ворог дійсно піде у наступ. Він додав, що багато у чому це залежить від того, наскільки Чернігівщина буде захищена фортифікаційними спорудами.

“Вони все бачать, літають, де можуть, десь хтось їздить, ми ж цього не виключаємо. Вони розуміють ситуацію”, – наголосив Чаус.

Чиновник додав, що у порівнянні з рівнем захисту у 2022 році, коли РФ вдалося зайти на частину територій, із поточним станом області – йдеться про зовсім іншим рівень готовності.

Чаус додав, що чим продуктивніший захист Чернігівщини, тим менша ймовірність повторного заходу ворога на територію області.

Як відомо, у 2023 році на питання захисту Україна виділила 363 мільйони гривень з резервного фонду держбюджету. Наразі вже використано 59,9% цих коштів – десь понад 217 мільйонів гривень.

Нагадаємо, в результаті пожежі в житловому будинку у с. Гмирянка Ічнянської територіальної громади Чернігівської області загинули мати та двоє дітей.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button