Україна

РФ має намір закріпитися на півдні України – розвідка

РФ має намір закріпитися на півдні України - розвідка

Фото: facebook.com/mod.mil.rus

Російські військові

Війська супротивника будують третю лінію оборони на захоплених територіях Запорізької та Херсонської областей.

Перегрупування російських військ у Херсонській області та в окупованих районах Запорізької області свідчить про намір РФ закріпитися на цих територіях. Про це сьогодні, 26 травня, повідомила прес-служба головного управління розвідки Міноборони України.

“У Херсонській області, на захопленій території Запорізької області, ми бачимо посилення, яке відбувається через переміщення військ з території Кримського півострова. А це йде транзитом із РФ. І відповідно ми бачимо, наскільки потужне угруповання військ розгортає зараз Росія на окупованих територіях півдня України”, – заявив представник ГУР Вадим Скібіцький в ефірі проекту Радіо Свобода Крым.Реалии.

Він уточнив, що крім сухопутних військ, до неї входять повітряний та морський компоненти.

Ми бачимо, що з початку травня окупаційні війська почали укріплювати свою оборону. Готуються відповідні інженерні споруди, будуються не одна і дві, а третя лінія оборони. І це говорить про те, що окупація цих територій, а можна говорити про перспективу, що Російська Федерація хоче залишитися надовго. Саме ці військові аспекти, військові індикатори вказують на наміри Росії захопити та утримувати ці території”, – наголосив Скібіцький.

Раніше глава ГУР Кирило Буданов заявив, що переломний момент у війні з Росією настане у серпні, а активна фаза закінчиться до кінця року.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button