Україна

РФ кинула всі сили на захоплення Луганщини – ОВА


На нещодавно окупованих територіях росіяни розпочали так звану “фільтрацію” – спійманих чоловіків змушують іти воювати проти України.

 
Росія кинула всі сили, щоб найближчим часом окупувати всю Луганську область. Бої тривають в усіх напрямках. Про це увечері у четвер, 23 червня, повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.
 
“У Сєвєродонецькій промзоні вже зруйновано багато захисних споруд, не відкидаємо можливості відходу на нові більш укріплені позиції”, – сказав голова Луганської ОВА.
 
Він додав, що зараз Лисичанськ перебуває під щільними обстрілами.
 
“Ми продовжуємо підтримувати життєдіяльність міста, гуманітарні вантажі завозяться щодня, “тиха” евакуація триває – сьогодні виїхали близько 40 осіб”, – сказав Гайдай.
 
За його словами, у разі окупації Сєвєродонецька люди, які ховаються в укриттях Азоту, стануть заручниками росіян. Вихід буде лише на окуповану частину Луганської області.
 
Гайдай також повідомив, що на нещодавно окупованих територіях росіяни вже розпочали так звану “фільтрацію”.
 
“Полюють за активістами та людьми, причетними до військової справи, у полі зору також родичі таких категорій людей. Чоловіків змушують йти воювати проти України, тобто використовують як “гарматне м’ясо”, – додав голова Луганської області.
 
Нагадаємо, сьогодні в Генштабі повідомили, що ЗСУ зупинили наступ російських окупантів у напрямку південної околиці Лисичанська і завдали ворогові втрат.
 
ЗСУ ведуть маневрену оборону – Залужний
 
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button