Україна

РФ говоритиме про окупацію Херсона як про “покращення життя”

РФ говоритиме про окупацію Херсона як про покращення життя

Фото: instagram.com/p/CcuNtC-oipR

Жителі Херсона виступають проти окупантів

У британській розвідці зазначили, що нещодавно українські війська досягли певних успіхів у контратаці на південно-західній Херсонщині.

Британська розвідка вважає, що Росія, швидше за все, стверджуватиме про окупацію Херсона як про свідчення покращення управління та рівня життя українського народу. Про це йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії, повідомляє Європейська правда.

За даними британців, Росія продовжує намагатися атакувати у Сєвєродонецьку з трьох напрямків, хоча українська оборона тримається і малоймовірно, що за останні 24 години якась зі сторін досягла значних успіхів.

“У той час, як Росія зосереджує свій наступ на центральному секторі Донбасу, вона залишається в обороні на своїх флангах”, – йдеться в огляді.

У британській розвідці зазначили, що нещодавно українські війська досягли певних успіхів у контратаці на південно-західній Херсонщині, у тому числі відновивши плацдарм на східному березі річки Інгулець.

“Оскільки фронт окупованої зони простягається більш ніж на 500 км, Росія та Україна зіштовхуються зі схожими проблемами у підтримці лінії оборони та одночасно у вивільненні боєздатних підрозділів для наступальних дій”, – йдеться в огляді.

Також в окупованій Херсонській області Росія примусово погоджує свою адміністрацію з адміністрацією Російської Федерації, вводячи російський рубль як законний платіжний засіб та наймаючи російських вчителів для впровадження російської програми та мови у школах.

“Росія, швидше за все, стверджуватиме про окупацію Херсона як про свідчення поліпшення управління та рівня життя українського народу”, – вважають у британській розвідці.

Нагадаємо, раніше окупаційна адміністрація Херсона провела збори директорів місцевих шкіл, на яких було висунуто вимогу з 1 вересня розпочати навчальний процес за російськими освітніми програмами.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button