Україна

РФ готує відведення артилерії у Херсонщині – Генштаб


РФ готує відведення артилерії у Херсонщині – Генштаб

Окупаційна влада тимчасово зайнятої території Херсонської області намагається створити на підконтрольній території умови, непридатні для проживання місцевого цивільного населення.

 

Росіяни готуються відводити артилерійські підрозділи з правобережної частини Херсонської області, з подальшим їх можливим перекиданням на інші напрями, йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ.
 
“За наявною інформацією, ворог здійснює підготовчі заходи щодо відведення артилерійських підрозділів з правобережної частини Херсонської області, з подальшим їх можливим перекиданням на інші напрямки”, – сказано в повідомленні.
 
У Генштабі також зазначають, що окупаційна влада тимчасово зайнятої території Херсонської області намагається створити на підконтрольній території умови, непридатні для проживання місцевого цивільного населення.
 
Так, у Новій Каховці з 29 жовтня відключено доступ до мережі Інтернет і через гучномовці поширюють інформацію про необхідність виїзду з області протягом 48 годин через нібито загрозу ракетним ударам з боку Збройних Сил України. Першочерговій так званій “евакуації” підлягає медперсонал місцевих лікарень та оперативні служби міста.
 
Крім того, окупаційна влада видала указ, який зобов’язує підприємців розпродати всі продовольчі товари та закрити магазини та ринки з 1 листопада 2022 року.
 
Нагадаємо, що операція зі звільнення тимчасово окупованого Херсона може тривати до кінця листопада, заявив керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов.
 
 
 
 
Новини від Кореспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button