Україна

РФ готує удари по енергетиці України – Гуменюк


РФ готує удари по енергетиці України - Гуменюк

Росія збільшила активність вантажної авіації, яка прямує за напрямком Тегеран-Москва з поставками компонентів до дронів, виробництво яких налагоджують в РФ, вказують в ЗСУ.

Росіяни накопичують ракети і дрони для ударів по енергетичним об’єктам України під час опалювального сезону в Україні. Про це у п’ятницю, 1 вересня, в ефірі телемарафону заявила начальниця Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

“Очевидно, що вони будуть намагатися повторити минулорічний терор. І енергетичні системи будуть мати значення для ворога, як потенційні цілі. Вони зараз накопичують фактично ракетне озброєння. Тому останні атаки більш економні. Виглядають досить скромно”, – сказала Гуменюк.

Вона ж вказала, що росіяни змінили тактику обстрілів і зараз запускать дрони і ракети здебільшого аби виявити системи ППО.

“Вони хочуть з’ясувати, де щільність української оборони ППО міцніша і потужніша. Вони використовують мішаний спосіб атаки з різними ракетами різного базування, і долучають до них дрони”, – вказала Гуменюк. 

Також вона повідомила, що російські вантажні літаки стали частіше прямувати є за напрямком Тегеран-Москва.

“Очевидно за компонентами до тих дронів, виробництво яких вони налагоджують”, – сказала Гуменюк.

Зима в Україні буде непростою, адже божевілля лідера Кремля може вилитися новими атаками росіян на українську енергетику, вважає Секретар РНБО. 

Раніше у ДТЕК назвали суму витрат на підготовку ТЕС і шахт до майбутньої зими. Мова йде про мільярди гривень.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button