Україна

РФ готує масовані ракетні удари взимку – Гуменюк


РФ готує масовані ракетні удари взимку - Гуменюк

Росія почала застосовувати для ударів по Україні безпілотники власного виробицтва, про що свідчить маркування дронів.

Росія може економити ракети заради того, аби в осінньо-зимовий період завдати по Україні потужних ударів. Про це у вівторок, 12 вересня в ефірі телемарафону заявила начальниця Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк. 

“Цілком імовірно, що певний час ворог буде економити ракети для того, щоб готуватися до інших дій, більш потужних та масованих, які… можуть бути пов’язані з осінньо-зимовим періодом, де буде підключений опалювальний сезон”, – вказала вона. 

На уточнення, чи лишається ціллю ворога українська припортова інфраструктура і чи існує нині загроза атак дронами, речниця зауважила, що запаси дронів у ворога є. 

Вона ж вказала, що Росія продовжує отримувати безпілотники з Ірану, а також почала виробляти свої, про що свідчить на них літера “Ы”, яка є лише у російському алфавіті. 

Гуменюк додала, що ціллю ворожих атак може стати будь-який об’єкт. 

“Обирати об’єкти атаки ворог може досить несподівано. Не обов’язково прив’язуючись конкретно до припортової або зернової інфраструктури. Хоча і ці напрямками залишаються в пріоритеті його дій”, – зазначила вона.

Раніше повідомлялося, що Центренерго облаштовує захисні споруди навколо ТЕС, які мають убезпечити станції від російських атак.

Опалювальний сезон 2023-2024: чи готова Україна

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button