Україна

РФ депортувала 2 млн українців – Зеленський


РФ депортувала 2 млн українців - Зеленський

Про це сказав президент України Володимир Зеленський під час онлайн-звернення до учасників конференції “Азіатське лідерство”.

Російські окупанти примусово вивезли до РФ два мільйони українців. Про це сказав президент України Володимир Зеленський під час онлайн-звернення до учасників конференції “Азіатське лідерство”.

Зеленський наголосив, що Росія примусово створила так звані фільтраційні табори, через які змушує людей проходити на окупованих територіях.
 
“Десятки тисяч людей там залишаються. Молоді жінки там зникають. Думаю, всі ви розумієте, що з ними там відбувається”, – сказав президент України.
 
За його словами, попередні дані свідчать про те, що росіяни вивезли сотні чи тисячі дітей. Він наголосив, що “точну цифру ніхто зараз не назве”.
 
“Просто уявіть цю кількість – два мільйони людей. Стільки наших людей уже вивезено до Росії. Всі ці вивезені люди позбавляються засобів зв’язку, у них відбирають документи, їх залякують і намагаються розвезти по віддалених районах Росії, щоб їм було максимально складно повертатися додому. Як ми потім зберемо наш народ з усіх тих місць, куди людей примусово вивезли?” – сказав Зеленський.
 
Нагадаємо, що Мінреінтеграції розробляє маршрути повернення депортованих українців додому.
 
Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко показав відео, на якому видно, як проходила фільтрація у місті. Кадри зафіксували принизливі моменти огляду з роздяганням.
 
Раніше було опубліковано матеріал про процедуру фільтрації.
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button