Україна

РФ б’є по населених пунктах на кордоні Луганщини та Донеччини – Гайдай


РФ б є по населених пунктах на кордоні Луганщини та Донеччини - Гайдай

Окупанти завдають значних руйнувань житлу та інфраструктурі. Білогорівку, Рубіжне чи Верхньокам’янське вже майже не впізнати.

Армія РФ завдає артилерійських та ракетних ударів, щоб захопити невеликі населені пункти, розташовані на кордоні Луганської та Донецької областей. Про це заявив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

“Наші бійці тримають оборону та протидіють спробам росіян створити умови для майбутніх наступальних дій.

Однак під час “оперативної паузи” окупанти не припинили артилерійських та ракетних ударів, намагаються захопити невеликі населені пункти, розташовані на кордоні Луганської та Донецької областей, щоб блокувати великі міста. Щонайменше від 4 авіаударів страждали села та селища 11 липня”, – зазначив він.

За словами голови ОВА, не припиняються й артилерійські обстріли – іноді вони тривають по 4-6 годин поспіль. Зокрема, 11 липня та вночі 12 липня було 8 артилерійських обстрілів і щонайменше три – мінометних.

Як зазначив Гайдай, окупанти завдають значних руйнувань житлу та інфраструктурі. Білогорівку, Рубіжне чи Верхньокам’янське вже майже не впізнати.

Так, у Рубіжному за три місяці російські загарбники лише змогли обстежити житловий фонд.

Однак, незважаючи на їхні обіцянки на камери пропагандистських каналів, люди все ще залишаються без світла, води та газу.

За словами голови Луганської ОВА, нещодавно в окупованому Лисичанську почала “зникати” комунальна техніка, її просто вивозять у невідомому напрямку.

Нагадаємо, Сергій Гайдай заявив, що на Донбас чекає 100% гуманітарна катастрофа.

Раніше повідомлялося, що українські військові стримують війська РФ на кордоні Луганської та Донецької областей.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button