Україна

РФ боїться контратак української армії – ISW


РФ боїться контратак української армії - ISW

Російські війська після захоплення Сєвєродонецька та Лисичанська явно потребують відновлення підрозділів.

Окупанти взяли оперативну паузу для відновлення боєздатності з’єднань. А тактичні обмежені наступальні дії на Донбасі пояснюються побоюваннями контратак з боку ЗСУ. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Як зазначають військові експерти, російські окупанти після захоплення Сєвєродонецька та Лисичанська явно потребують відновлення бойової могутності та нарощування можливостей перед початком чергової широкомасштабної наступальної операції.
 
У зв’язку з цим війська РФ перебувають в оперативній паузі в цьому секторі ведення бойових дій.
 
Усвідомлюючи небезпеку перехоплення українськими військами оперативної ініціативи, підрозділи російської армії продовжують проводити обмежені наступальні дії на цій ділянці та в інших місцях вздовж лінії фронту, вважають в ISW.
 
Нагадаємо, що армія РФ намагалася взяти під контроль Вуглегірську ТЕС та покращити тактичне становище в районі Доломітного, проте ЗСУ відкинули окупантів на колишні позиції.
 
Раніше у Пентагоні заявили, що на п’ятому місяці повномасштабного військового вторгнення в Україну Росія сильно відстала від свого графіка у наступі на Донбас. А українські війська, навпаки, показують добрі результати у бою.
 
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button