Україна

РФ більш як удвічі збільшила кількість ракетних ударів – ЗСУ


РФ більш як удвічі збільшила кількість ракетних ударів – ЗСУ

З 13 по 29 червня російські війська 202 рази застосували ракетну зброю по території України.

 
За останні два тижні Росія більш як удвічі збільшила кількість ракетних ударів по Україні, заявив у четвер, 30 червня, заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов.
 
 

 
“Здійснення таких ударів останнім часом противником суттєво збільшено, у тому числі з території Білорусі. У період з 13 по 29 червня противник застосував ракетну зброю 202 рази, що порівняно з попередніми тижнями червня більше на 120 ударів”, – сказав він.
 
Громов пояснив, чому РФ завдає ударів по цивільних об’єктах.
 
“Для завдання ракетних ударів противник застосовує понад 50% ракет з радянських запасів, які не мають достатньо високої точності, внаслідок цього уражаються житлові будинки в населених пунктах Київ, Миколаїв, приватні будинки населеного пункту Маяки Одеської області, Очаків, Краснопілля, Курахове, дві загальноосвітні школи в Миколаєві, інші об’єкти цивільної інфраструктури. Неможливо не наголосити на ураженні противником ТРЦ Амстор у Кременчуці”, – розповів представник Генштабу.
 
За звітний період 68 разів цивільні об’єкти були уражені російськими ракетами.
 
Громов закликав не нехтувати повітряними тривогами.
 
Радник керівника Офісу президента Олексій Арестович вважає, що масовані ракетні удари російських військ по населених пунктах України триватимуть ще 7–10 днів.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button