Україна

РФ безуспішно намагається відновити позиції – ЗСУ


РФ безуспішно намагається відновити позиції - ЗСУ

Ворог не відмовився від наміру вибити українські підрозділи з лівобережжя Дніпра, здійснив вісім спроб штурмових дій, отримав гідну відсіч, із втратами відступив.

Генеральний штаб ЗСУ опублікував оперативну інформацію щодо російського вторгнення станом на вечір вівторка, 19 грудня.

“Протягом доби відбулось 69 бойових зіткнень. Ворог завдав 1 ракетного і 10 авіаційних ударів, здійснив 40 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура, – йдеться у вечірньому зведенні.

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

На Куп’янському напрямку українські захисники відбили всі атаки окупантів в районі Синьківки Харківської області, де ворог, за підтримки авіації, безуспішно намагався прорвати оборону наших військ.

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили 4 атаки ворога в районах Серебрянського лісництва Луганської області та східніше Тернів Донецької області.

На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито 10 атак противника біля Богданівки, Кліщіївки та Андріївки Донецької області.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 22 атаки ворога східніше Новобахмутівки, Степового, Авдіївки та ще 7 атак в районах Первомайського та Невельського Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки та Новомихайлівки Донецької області, де противник здійснив 11 безуспішних атак на позиції наших захисників.

На Шахтарському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Запорізькому напрямку Сили оборони відбили 9 атак загарбників західніше Новопокровки та Роботиного Запорізької області, де противник за підтримки авіації намагався витіснити наші підрозділи із займаних рубежів.

“Ворог не відмовився від наміру вибити наші підрозділи з лівобережжя Дніпра, здійснив 8 спроб штурмових дій, отримав гідну відсіч, із втратами відступив. Наші підрозділи стійко тримають оборону, надалі утримують зайняті позиції та завдають вогневого ураження противнику. Продовжують заходи із розширення плацдарму”, – зазначають у Генштабі.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 6 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Підрозділи ракетних військ уразили 2 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, пункт управління, 3 артилерійських засоби та 4 склади боєприпасів противника. 

Нагадаємо, росіяни вночі 19 грудня атакували територію України дронами-камікадзе, випустивши два “шахеди”. Сили ППО збили всі ворожі цілі.

ЗСУ за добу знищили 1140 окупантів

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button