Україна

РФ активізувалася в напрямку на південь від Ізюма – британська розвідка

РФ активізувалася в напрямку на південь від Ізюма - британська розвідка

Фото: Reuters

ЗСУ у квітні уповільнили просування військ РФ у напрямку Ізюма

У Міністерстві оборони Великої Британії вважають, що Росія, ймовірно, прагне набрати обертів у районі Ізюма, щоб чинити подальший тиск на Сєвєродонецьк і дати можливість просунутися вглиб Донецької області.

Бої в районі Сєвєродонецька тривають, але в останні 48 годин Східна група військ (СГВ) Росії, ймовірно, також активізувала свої зусилля з просування на південь від Ізюма. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міноборони Великої Британії у Twitter.

Як зазначається у повідомленні, просування Росії на Ізюмському напрямку застопорилося з квітня, після того, як українські війська вміло використали місцевість, щоб уповільнити просування Росії.

За даними британської розвідки, Росія, ймовірно, намагалася відновити Східну групу військ після того, як вона зазнала дуже тяжких втрат під час невдалого наступу на Київ, але її підрозділи залишаються недостатньо укомплектованими.

“Росія, ймовірно, прагне набрати обертів у цьому районі, щоб чинити подальший тиск на Сєвєродонецьк і дати можливість просунутися вглиб Донецької області”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у Генштабі ЗСУ повідомили, що з 24 лютого до 9 червня загальні втрати особового складу російських військ на території України орієнтовно склали 31 700 осіб (+200 за добу).


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button