Україна

РФ активізувала штурми під Авдіївкою – ЗСУ


РФ активізувала штурми під Авдіївкою - ЗСУ

Росіяни різко збільшили приблизно у два рази як кількість артобстрілів, так і авіаударів на Авдіївському напрямку.

Війська РФ на Авдіївському напрямку активізували штурмові дії, а також після певного “затишшя” через негоду відучора значно посилили обстріли. Про це розповів речник Об’єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун в ефірі телемарафону.

“Після деякого зменшення застосування дронів, артилерії та авіації, зумовленого погіршенням погоди, вчора ворог різко збільшив приблизно у два рази як кількість артобстрілів, так і авіаударів”, – зазначив він.

Також фіксується активізація росіянами наземних піхотних атак на цій ділянці фронту. При цьому Сили оборони України, відбиваючи штурми, знищують велику кількість російської броньованої військової техніки.

“Місцями (противник, – ред.) застосовує бронетехніку, багато з неї палять наші воїни”, – розповів Штупун.

Нагадаємо, українські військові розбили колону російських загарбників під Авдіївкою у Донецькій області. Відповідні кадри знищеної колони військ РФ оприлюднив журналіст Юрій Бутусов. На опублікованих кадрах можна побачити масштаби втрат армії РФ у живій силі. Видно залишки танків, гаубиць та іншої військової техніки противника.

Зза даними Генштабу, протягом минулої доби на фронті відбулось 73 бойових зіткнення.  Війська РФ завдали три ракетних та 13 авіаційних ударів, здійснили вісім обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях укранських військ та населених пунктах.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button