Україна

РФ активізувала наступ на Авдіївському напрямку


РФ активізувала наступ на Авдіївському напрямку

Ворог атакував в районах Авдіївки, Тоненького, Кераміка та Первомайського на Донеччині, однак ЗСУ втримали рубежі і позиції, наголосили в Генштабі.

Протягом минулої доби на фронті відбулося 108 бойових зіткнень, війська РФ активізувалися на Авдіївському напрямку. Про це повідомив Генеральний штаб у ранковому зведенні 11 жовтня.

Загалом ворог завдав двох ракетних та 76 авіаційних ударів, здійснив 83 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях ЗСУ та населених пунктах. 

В зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) Північ на Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень  вздовж державного кордону в Бєлгородській області РФ.

У зоні відповідальності ОСУВ Хортиця на Куп’янському напрямку ЗСУ відбили понад 30 атак ворога в районах населених пунктів Синьківка та Іванівка Харківської області. На Лиманському – продовжують стримувати наступ окупантів в районах Макіївки та Діброви Луганської області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони відбили атаки росіян в районах Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Водночас українські захисники продовжують штурмові дії південніше Бахмута Донецької області, мали успіх в районах східніше Кліщіївки та східніше Андріївки.

В зоні відповідальності ОСУВ Таврія на Авдіївському напрямку противник силами до трьох батальйонів за підтримки танків та броньованих машин активізував наступальні дії в районах Авдіївки, Тоненького, Кераміка та Первомайського Донецької області. ЗСУ відбили усі атаки та не допустили втрат рубежів і позицій.

На Мар’їнському напрямку протягом минулої доби українська армія успішно відбила понад десять атак ворога в районах Мар’їнки та Красногорівки Донецької області.

На Шахтарському напрямку окупанти вели безуспішні наступальні дії біля Золотої Ниви та Володиного Донецької області.

На Запорізькому напрямку ЗСУ стримують росіян в районах населених пунктів Інженерне та Вербове Запорізької області.

“Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, покращили тактичне положення в районі західніше Роботиного Запорізької області. Наші воїни завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога”, – наголосили в Генштабі.

В зоні відповідальності ОСУВ Одеса на Херсонському напрямку українські війська ведуть контрбатарейну боротьбу, знищують склади забезпечення та успішно уражають тили противника.

Нагадаємо, за даними на 10 жовтня, РФ втратила в Україні 283 080 військових.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button