Україна

Резніков виступив за розміщення іноземних військових баз в Україні


Резніков виступив за розміщення іноземних військових баз в Україні

Наразі Конституція України не дозволяє розміщення на території країни іноземних військових частин.

Міністр оборони України Олексій Резніков запропонував дозволити розміщувати іноземні військові бази на території Україні. Він додав, що це рішення потребує змін у Конституції. Про це у вівторок, 18 липня, міністр оборони сказав в інтерв’ю для Liga.net.

“Зрозуміло, що за потреби можна знайти юридичну формулу, щоб не називати базу базою, а якимось “центром взаємодії та обміну досвідом” абощо. Але навіщо? Треба прибрати це обмеження, яке втратило актуальність, щоб знищити ґрунт для спекуляцій”, вказав міністр. 

Зокрема, очільник оборонного відомства запропонував доповнити статтю 17 (про захист суверенітету і територіальної цілісності України) тезою, що “Україна самостійно обирає механізми забезпечення своєї безпеки, зокрема шляхом приєднання до міжнародних договорів чи організацій”.

“Це більш чітко розкриє та унормує ідею європейського та євроатлантичного курсу, закладену в абзаці 5 преамбули”, – вважає Резніков.

Нагадаємо, що у статті 17 Конституції сказано, що “На території України не допускається розташування іноземних військових баз”.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський розказав своє бачення того, як має трансформуватися країна за десять років. 

Великобританія розбирає і вивчає російські військові машини, що були захоплені українськими бійцями як трофеї. 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button